Restauracja

Zapraszamy

Restauracja

Zapoznaj się
z naszym menu

tel. 22 779 32 71

Menu

Pobierz menu w PDFie Zobacz menu na zimę

Przystawki / Appetizers

BEFSZTYK TATARSKI Z SZALOTKĄ I PIKLAMI

STEAK TARTARE WITH SHALLOTS AND PICKLES

26,-

PIEROGI Z KACZKI Z SOSEM POMARAŃCZOWYM

DUMPLINGS WITH DUCK AND ORANGE SAUCE

25,-

CARPACCIO ZE ŚLEDZIA Z OLIWĄ CYTRYNOWĄ I GRZYBAMI

HERRING CARPACCIO WITH LEMON OIL AND MUSHROOMS

21,-

KREWETKI TYGRYSIE W EMULSJI CZOSNKOWEJ

TIGER PRAWNS IN GARLIC EMULSION

41,-

Sałaty / Salads

SAŁATA VERDE Z KARMELIZOWANYM KOZIM SEREM

VERDE LETTUCE WITH CARAMELIZED GOAT CHEESE

23,-

SAŁATA CEZAR Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM

CAESAR SALAD WITH GRILLED CHICKEN

24,-

Zupy / Soups

BOROWIKOWA Z LANYMI KLUSKAMI

BOLETUS SOUP WITH BATTER NOODLES

13,-

TRADYCYJNE FLAKI WOŁOWE

TRADITIONAL BEEF TRIPE

14,-

KREM Z PIECZONEJ DYNI Z CHIPSEM Z BATATA

ROASTED PUMPKIN CREAM WITH SWEET POTATO CHIPS

12,-

CEBULOWA Z GRZANKĄ SEROWĄ

ONION SOUP WITH CHEESE TOAST

11,-


Dania główne / Main Courses

ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ PODANY NA SPAGHETTI WARZYWNYM Z SOSEM CYTRYNOWYM

SALMON UNDER A DUVET SERVED ON VEGETABLE SPAGHETTI WITH LEMON SAUCE

34,-

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ W SZYNCE PARMEŃSKIEJ PODANY Z PIECZONYM ZIEMNIAKIEM I MUSEM Z SZALOTKI

BEEF SIRLOIN STEAK WITH GREEN BEAN IN PARMA HAM SERVED WITH ROASTED POTATO AND SHALLOT MOUSSE

52,-

KACZKA W SOSIE ŻURAWINOWYM Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI I WYTRAWNYM JABŁKIEM

DUCK IN CRANBERRY SAUCE WITH SILESIAN DUMPLINGS AND SEASONED APPLE

39,-

PIERŚ KURCZAKA SOUS-VIDE MARYNOWANA W TYMIANKU PODANA Z RISOTTO Z WARZYWAMI

SOUS-VIDE CHICKEN BREAST PICKLED IN THYME AND SERVED WITH RISOTTO WITH VEGETABLES

29,-

POLICZKI WOŁOWE Z PURÉE CHRZANOWYM I BURAKAMI GLAZUROWANYMI

BEEF CHEEKS WITH HORSERADISH AND GLAZED BEETROOT

32,-

SCHAB Z KOŚCIĄ PODANY Z PURÉE ZIEMNIACZANYM I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ

PORK LOIN SERVED WITH POTATO PUREE AND FRIED CABBAGE

31,-

CUKINIA FASZEROWANA WARZYWAMI I KASZĄ KUSKUS Z SOSEM POMIDOROWYM

COURGETTE STUFFED WITH VEGETABLES AND GRILLED COUSCOUS WITH TOMATO SAUCE

24,-

PIEROGI Z MIĘSEM I OKRASĄ

DUMPLINGS WITH MEAT AND GRAVY

23,-

 

MENU DLA DZIECI / MENU FOR CHILDREN

ROSÓŁ Z DOMOWYMI KLUSKAMI

CHICKEN SOUP WITH HOMEMADE NOODLES

10,-

PANIEROWANE FILECIKI DROBIOWE Z FRYTKAMI I GOTOWANĄ MARCHEWKĄ

BREADED CHICKEN FILLETS WITH FRIES AND BOILED CARROTS

14,-

 

Desery / Dessert

GRUSZKA MARYNOWANA W CZERWONYM WINIE

PICKLED PEAR IN RED WINE

12,-

CZEKOLADOWY FONDANT Z LODAMI I SOSEM PORZECZKOWYM

CHOCOLATE FONDANT WITH ICE CREAM AND CURRANT SAUCE

14,-

TRADYCYJNY JABŁECZNIK Z GORĄCYM KARMELEM

TRADITIONAL APPLE CAKE WITH HOT CARAMEL

12,-

SERNIK Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z MUSEM MALINOWYM

WHITE CHOCOLATE CHEESECAKE WITH RASPBERRY JAM

15,-

 

WINA / WINE    
WINA FLAGOWE / STYLOWA UNIQUE kiel. but.
Palladium, białe / white wine Apelacja: VdP Languedoc – FRANCJA, szczep: Viognier – Sauvignon Blanc, lekko wytrawne Appellation: VdP Languedoc – FRANCE, variety: Viognier – Sauvignon Blanc, semi dry 10,- 50,-
Villa Julia, czerwone / red wine Apelacja: VdP Languedoc – FRANCJA, szczep: Syrah – Merlot, lekko wytrawne Appellation: VdP Languedoc – FRANCE, variety: Syrah – Merlot, semi dry 10,- 50,-
WINA MUSUJĄCE I CHAMPAGNE / SPARKLING WINE ANDCHAMPAGNE   but.
Gran Dessert - Apelacja: Piemont, Moscato, szczepy lokalne białe, lekko słodkie. Appellation: Piemont, variety: Moscato, semi sweet   50,-
Veuve Doussot Brut - Apelacja: A.C Champagne – FRANCJA (region Champagne), szczep: Pinot Noir, Chardonnay, wytrawne. Appellation: A.C Champagne – FRANCE (region Champagne), variety: Pinot Noir, Chardonnay, dry   220,-
WINA BIAŁE / WHITE WINE kiel. but.
Pinot Grigio - Apelacja: I.G.T Veneto – WŁOCHY, szczep: Pinot Grigio, lekko wytrawne. Appellation: I.G.T Veneto – ITALY, variety: Pinot Grigio, semi dry 12,- 60,-
Reserva Chardonnay - Apelacja: D.O Maule Valley – CHILE, szczep: Chardonnay, wytrawne. Appellation: D.O Maule Valley – CHILE, variety: Chardonnay, dry 14,- 70,-
BChevalier de St. Andre - Apelacja: A.C Bordeaux – FRANCJA, szczep: Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle, lekko słodkie. Appellation: A.C Bordeaux – FRANCE, variety: Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle, semi sweet 12,- 60,-
Rimapere Sauvignon Blanc - Apelacja: Marlborough – NOWA ZELANDIA, szczep: Sauvignon Blanc, wytrawne. Appellation: Marlborough – NEW ZEALAND, variety: Sauvignon Blanc, dry   95,-
WINA CZERWONE / RED WINE kiel. but.
I Muri Primitivo - Apelacja: IGP Puglia – WŁOCHY, szczep: Primitivo, wytrawne. Appellation: IGP Puglia – ITALY, Variety Primitivo, dry 12,- 65,-
ONTANON Crianza - Apelacja: D.O.C. Rioja – HISZPANIA, szczep: Tempranillo, Garnacha, wytrawne. Appellation: D.O.C. Rioja – SPAIN, variety: Tempranillo, Garnacha, dry 15,- 80,-
Salentein Malbec Reserva - Apelacja: Alto Valle de Uco – ARGENTYNA, szczep: Malbec, wytrawne. Appellation: Alto Valle de Uco – ARGENTINA, variety: Malbec, dry   65,-
Wino grzane 14,-  
     
ALKOHOLE/ALCOHOLS    
     
WÓDKA / VODKA kiel. 40ml but. 0,7l
– WYBOROWA 7,- 100,-
– FINLANDIA 8,- 110,-
– SMIRNOFF BLACK 8,- 110,-
– BACZEWSKI 8,- 120,-
– BELVEDERE 12,- 170,-
WHISKY / WHISKEY  40 ml  
- BALLANTINE’S FINEST   9,-
- FAMOUS GROUSE   9,-
- JIM BEAM   9,-
- JOHNNIE WALKER RED   9,-
- JAMESON   10,-
- JACK DANIEL’S   12,-
- CHIVAS REGAL   14,-
- GLENFIDDICH 12 YO   16,-
- GLENMORANGIE 10 YO   16,-
     
KONIAK / COGNAC  40 ml  
- HENNESSY VS   12,-
TEQUILA  40 ml  
– JOSE CUERVO SILVER   10,-
– JOSE CUERVO GOLD   12,-
GIN  40 ml  
– BEEFEATER GIN   10,-
– BOMBAY SAPPHIRE GIN   12,-
RUM  40 ml  
– HAVANA CLUB RUM (3YO)   9,-
– CAPTAIN MORGAN BLACK   10,-
PIWA / BEERS    
– ESTRELLA but. 0,33 l 7,-
– ESTRELLA DAMN LEMON but. 0,33 l 7,-
– MANUFAKTUROWY PILS but. 0,5 l 8,-
– RACIBORSKIE RŻNIĘTE but. 0,5 l 9,-
– NA MIODZIE GRYCZANYM but. 0,5 l 8,-
– BAVARIA PREMIUM but. 0,66 l 10,-
PIWA BEZALKOHOLOWE / NON-ALCOHOLIC BEER    
– BAVARIA VIT 0,0% but. 0,33 l 6,-
– BAVARIA APPLE 0,0% / FRUITY ROSE 0,0% but. 0,25 l 6,-
– BAVARIA MALT 0,0% but. 0,25 l 6,-
NAPOJE BEZALKOHOLOWE / SOFT DRINKS    
- DOMOWY KOMPOT (HOMEMADE JUICE) 0,3 l 5,-
- SOK: JABŁKOWY, POMARAŃCZOWY, PORZECZKOWY, GREJPFRUTOWY, POMIDOROWY (JUICE: APPLE, ORANGE, BLACKCURRANT, GRAPEFRUIT, TOMATO) 0,2 l 5,-
- COCA-COLA, COCA-COLA ZERO, SPRITE, FANTA, KINLEY TONIC) 0,2 l 6,-
- WODA GAZOWANA / NIEGAZOWANA (SPARKLING WATER / STILL WATER) 0,5 l 5,-
- ŚWIEŻO WYCISKANY SOK Z GREJPFRUTA / POMARAŃCZY (FRESH SQU EZZED GRAPEFRUIT / ORANGE JUICE) 0,3 l 11,-
KAWA / COFFEE    
– ESPRESSO   6,-
– KAWA CZARNA   7,-
– DOUBLE ESPRESSO   8,-
– KAWA BIAŁA   8,-
– CAPPUCINO   9,-
– LATTE   10,-
CZEKOLADA NA GORĄCO (HOT CHOCOLATE)   8,-
HERBATA RONNEFELDT / RONNEFELDT TEA    
– EARL GREY / ASSAM BARIE / PEAR AND PEACH / GREEN LEAF / SWEET BERRIES / MINT & FRESH / LEMON FRESH / JASMINE GOLD / FRUITY WHITE   8,-