Restauracja

Zapraszamy

Restauracja

Zapoznaj się
z naszym menu

tel. 22 779 32 71

Menu

Menu lipiec 2019 do pobrania

Przystawki / Appetizers

ROLADKI Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO I OGÓRKA Z SOSEM ZIOŁOWYM

SMOKED SALMON AND CUCUMBER ROLLS WITH HERBAL SAUCE

20,-

 

HUMMUS Z GRZANKĄ ZIOŁOWĄ I SALSĄ Z OLIWEK

HUMMUS WITH HERBAL TOAST AND OLIVE SALSA

19,-

 

CARPACCIO WOŁOWE Z RUKOLĄ

BEEF CARPACCIO WITH ROCKET SALAD

29,-

 

Sałaty / Salads

SAŁATA SZOPSKA Z SEREM OWCZYM

SHOPSKA SALAD WITH SHEEP’S CHEESE

27,-

 

SAŁATA NICEJSKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM

NICOISE SALAD WITH TUNA AND QUAIL EGG

28,-

 

SAŁATA CEZAR Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA

CAESAR SALAD WITH GRILLED CHICKEN BREAST

26,-

 

Zupy / Soups

CHŁODNIK

COLD SOUP

15,-

 

ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM

BROTH WITH HOME-MADE PASTA

14,-

 

KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI Z SEREM PLEŚNIOWYM

ROASTED PEPPERS CREAM WITH BLUE CHEESE

16,-

 

ZUPA GULASZOWA

GOULASH SOUP

16,-

 

Dania główne / Main Courses

STEK WOŁOWY FLAMBIROWANY Z SOSEM DEMI-GLACE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I KRUCHĄ SAŁATĄ

FLAMBE BEEF FLANKED WITH DEMI-GLACE SAUCE WITH BAKED POTATOES AND CRISPY LETTUCE

59,-

 

KACZKA Z SOSEM ŻURAWINOWYM I JABŁKAMI W MIODZIE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SAŁATKĄ Z MANGO

DUCK IN CRANBERRY SAUCE AND APPLES IN HONEY WITH BAKED POTATOES AND MANGO SALAD

45,-

 

KREWETKI W TEMPURZE Z RISOTTO Z WARZYWAMI I SOSEM TERIYAKI

TEMPURA SHRIMP WITH VEGETABLE RISOTTO AND TERIYAKI SAUCE

41,-

 

SZNYCEL PO WIEDEŃSKU Z JAJKIEM SADZONYM I SAŁATKĄ ZIEMNIACZANĄ

SCHNITZEL WITH FRIED EGG AND POTATO SALAD

39,-

 

UDZIEC KURCZAKA KUKURYDZIANEGO W POMIDORACH Z RODZYNKAMI I DUSZONĄ CEBULĄ Z KASZĄ PĘCZAK

CORN CHICKEN HAUNCH IN TOMATOES WITH RAISINS AND STEWED ONIONS WITH PEARL BARLEY

35,-

 

TAGLIATELLE Z CUKINII Z PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW I BAZYLIĄ

COURGETTE TAGLIATELLE WITH SUN-DRIED TOMATO AND BASIL

27,-

 

GOŁĄBKI Z ŁOSOSIEM I HALIBUTEM Z SOSEM MAŚLANO-WINNYM I PURÉE ZIEMNIACZANYM

STUFFED CABBAGE WITH SALMON AND HALIBUT WITH A BUTTER-WINE SAUCE AND MASHED POTATOES

39,-

 

Mąka i woda / Flour and water

PAPARDELLE PEŁNOZIARNISTE Z CHILI I CZOSNKIEM

WHOLE-GRAIN PAPARDELLE WITH CHILI AND GARLIC

26,-

 

TAGLIATELLE POMIDOROWE Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

TOMATO TAGLIATELLE WITH CHICKEN AND SPINACH

28,-

 

SPAGHETTI Z WOŁOWINĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z BAZYLIĄ

SPAGHETTI WITH BEEF IN TOMATO SAUCE WITH BASIL

29,-

 

PIEROGI Z KACZKĄ Z SOSEM JABŁKOWYM I ŻURAWINĄ

DUMPLINGS WITH DUCK IN APPLE SAUCE WITH CRANBERRY

26,-

 

PIEROGI RUSKIE

RUSSIAN DUMPLINGS

24,-

 

PIEROGI Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ

DUMPLINGS WITH RED LENTILS

23,-

 

PIEROGI Z OWOCAMI

FRUIT DUMPLINGS

25,-

 

MENU DLA DZIECI / MENU FOR CHILDREN

ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM

BROTH WITH HOMEMADE NOODLES

10,-

 

ZUPA POMIDOROWA Z LANYMI KLUSKAMI

TOMATO SOUP WITH BATTER NOODLES

10,-

 

PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKREM

POTATO PANCAKES WITH SUGAR

12,-

 

NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM, OWOCAMI I SOSEM KARMELOWYM

CREPES WITH COTTAGE CHEESE, FRUIT AND CARAMEL SAUCE

14,-

 

POLĘDWICZKI Z KURCZAKA Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z MARCHWI

CHICKEN TENDERLOIN WITH FRENCH FRIES AND CARROT SALAD

15,-

 

Desery / Dessert

BANAN W CIEŚCIE Z SOSEM WANILIOWYM

BANANA CAKE WITH VANILLA SAUCE

16,-

 

SERNIK Z BIAŁEJ CZEKOLADY

WHITE CHOCOLATE CHEESECAKE

15,-

 

SZARLOTKA Z LODAMI WANILIOWYMI I POLEWĄ KARMELOWĄ

APPLE PIE WITH VANILLA ICE CREAM AND CARAMEL TOPPING

14,-

 

SAŁATKA OWOCOWA Z LODAMI

FRUIT SALAD WITH ICE CREAM

17,-

 

WINA / WINE    
WINA FLAGOWE / STYLOWA UNIQUE kiel. but.
Palladium, białe / white wine Apelacja: VdP Languedoc – FRANCJA, szczep: Viognier – Sauvignon Blanc, lekko wytrawne Appellation: VdP Languedoc – FRANCE, variety: Viognier – Sauvignon Blanc, semi dry 10,- 50,-
Villa Julia, czerwone / red wine Apelacja: VdP Languedoc – FRANCJA, szczep: Syrah – Merlot, lekko wytrawne Appellation: VdP Languedoc – FRANCE, variety: Syrah – Merlot, semi dry 10,- 50,-
WINA MUSUJĄCE I CHAMPAGNE / SPARKLING WINE ANDCHAMPAGNE   but.
Gran Dessert - Apelacja: Piemont, Moscato, szczepy lokalne białe, lekko słodkie. Appellation: Piemont, variety: Moscato, semi sweet   50,-
Veuve Doussot Brut - Apelacja: A.C Champagne – FRANCJA (region Champagne), szczep: Pinot Noir, Chardonnay, wytrawne. Appellation: A.C Champagne – FRANCE (region Champagne), variety: Pinot Noir, Chardonnay, dry   220,-
WINA BIAŁE / WHITE WINE kiel. but.
Pinot Grigio - Apelacja: I.G.T Veneto – WŁOCHY, szczep: Pinot Grigio, lekko wytrawne. Appellation: I.G.T Veneto – ITALY, variety: Pinot Grigio, semi dry 12,- 60,-
Reserva Chardonnay - Apelacja: D.O Maule Valley – CHILE, szczep: Chardonnay, wytrawne. Appellation: D.O Maule Valley – CHILE, variety: Chardonnay, dry 14,- 70,-
BChevalier de St. Andre - Apelacja: A.C Bordeaux – FRANCJA, szczep: Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle, lekko słodkie. Appellation: A.C Bordeaux – FRANCE, variety: Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle, semi sweet 12,- 60,-
Rimapere Sauvignon Blanc - Apelacja: Marlborough – NOWA ZELANDIA, szczep: Sauvignon Blanc, wytrawne. Appellation: Marlborough – NEW ZEALAND, variety: Sauvignon Blanc, dry   95,-
WINA CZERWONE / RED WINE kiel. but.
I Muri Primitivo - Apelacja: IGP Puglia – WŁOCHY, szczep: Primitivo, wytrawne. Appellation: IGP Puglia – ITALY, Variety Primitivo, dry 12,- 65,-
ONTANON Crianza - Apelacja: D.O.C. Rioja – HISZPANIA, szczep: Tempranillo, Garnacha, wytrawne. Appellation: D.O.C. Rioja – SPAIN, variety: Tempranillo, Garnacha, dry 15,- 80,-
Salentein Malbec Reserva - Apelacja: Alto Valle de Uco – ARGENTYNA, szczep: Malbec, wytrawne. Appellation: Alto Valle de Uco – ARGENTINA, variety: Malbec, dry   65,-
Wino grzane 14,-  
     
ALKOHOLE/ALCOHOLS    
     
WÓDKA / VODKA kiel. 40ml but. 0,7l
– WYBOROWA 7,- 100,-
– FINLANDIA 8,- 110,-
– SMIRNOFF BLACK 8,- 110,-
– BACZEWSKI 8,- 120,-
– BELVEDERE 12,- 170,-
WHISKY / WHISKEY  40 ml  
- BALLANTINE’S FINEST   9,-
-  FAMOUS GROUSE   9,-
- JIM BEAM   9,-
- JOHNNIE WALKER RED   9,-
- JAMESON   10,-
- JACK DANIEL’S   12,-
-  CHIVAS REGAL   14,-
- GLENFIDDICH 12 YO   16,-
- GLENMORANGIE 10 YO   16,-
     
KONIAK / COGNAC  40 ml  
- HENNESSY VS   12,-
TEQUILA  40 ml  
– JOSE CUERVO SILVER   10,-
– JOSE CUERVO GOLD   12,-
GIN  40 ml  
– BEEFEATER GIN   10,-
– BOMBAY SAPPHIRE GIN   12,-
RUM  40 ml  
– HAVANA CLUB RUM (3YO)   9,-
– CAPTAIN MORGAN BLACK   10,-
PIWA / BEERS    
– ESTRELLA but. 0,33 l 7,-
– ESTRELLA DAMN LEMON but. 0,33 l 7,-
– MANUFAKTUROWY PILS but. 0,5 l 8,-
– RACIBORSKIE RŻNIĘTE but. 0,5 l 9,-
– NA MIODZIE GRYCZANYM but. 0,5 l 8,-
– BAVARIA PREMIUM but. 0,66 l 10,-
PIWA BEZALKOHOLOWE / NON-ALCOHOLIC BEER    
– BAVARIA VIT 0,0% but. 0,33 l 6,-
– BAVARIA APPLE 0,0% / FRUITY ROSE 0,0% but. 0,25 l 6,-
– BAVARIA MALT 0,0% but. 0,25 l 6,-
NAPOJE BEZALKOHOLOWE / SOFT DRINKS    
- DOMOWY KOMPOT (HOMEMADE JUICE) 0,3 l 5,-
- SOK: JABŁKOWY, POMARAŃCZOWY, PORZECZKOWY, GREJPFRUTOWY, POMIDOROWY (JUICE: APPLE, ORANGE, BLACKCURRANT, GRAPEFRUIT, TOMATO) 0,2 l 5,-
- COCA-COLA, COCA-COLA ZERO, SPRITE, FANTA, KINLEY TONIC) 0,2 l 6,-
- WODA GAZOWANA / NIEGAZOWANA (SPARKLING WATER / STILL WATER) 0,5 l 5,-
- ŚWIEŻO WYCISKANY SOK Z GREJPFRUTA / POMARAŃCZY (FRESH SQU EZZED GRAPEFRUIT / ORANGE JUICE) 0,3 l 11,-
KAWA / COFFEE    
– ESPRESSO   6,-
– KAWA CZARNA   7,-
– DOUBLE ESPRESSO   8,-
– KAWA BIAŁA   8,-
– CAPPUCINO   9,-
– LATTE   10,-
CZEKOLADA NA GORĄCO (HOT CHOCOLATE)   8,-
HERBATA RONNEFELDT / RONNEFELDT TEA    
– EARL GREY / ASSAM BARIE / PEAR AND PEACH / GREEN LEAF / SWEET BERRIES / MINT & FRESH / LEMON FRESH / JASMINE GOLD / FRUITY WHITE   8,-